معرفی وبلاگ
با سلام خدمت دوستان گرامی مطالب این وبلاگ بر اساس آیات و روایات و احادیث مستند شکل گرفته است. ضمنا دلیل انتخاب قالبی با حرم زیبای امام حسین علیه السلام و سلام به ایشان این هست که در ایام ماه رمضان سال ۹۰ زلزله ای درونی رخ داد... ملتمس دعای دوستان هستم.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 41360
تعداد نوشته ها : 38
تعداد نظرات : 14
Rss
طراح قالب

وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ أُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ﴿۱۹﴾

و همچون كساني كه خدا را فراموش كردند و خدا نيز آنها را به خود فراموشي گرفتار كرد نباشيد، و آنها فاسق و گنهكارند.(۱۹)


سوره ۵۹: الحشر - جزء ۲۸

دسته ها : قران
چهارشنبه بیست و هفتم 2 1391 21:29

شيخ صدوق‏
ولادت‏
 محمد بن على بن حسين بن بابويه قمى، مشهور به«شيخ صدوق»، در سال 305 هجرى قمرى، در خاندان علم و تقوى، در شهرقم ديده به جهان گشود.(سالهاى 306 و 307 نيز براى ولادت شيخ ذكر شده است)

ولادت صدوق از زبان شيخ طوسى: شيخ طوسى جريان ولادت وى را چنين نقل نموده: على بن بابويه با دختر عموى خود ازدواج كرده بود؛ ولى از او فرزندى به دنيا نيامد. او در نامه‏‌اى از حضور شيخ‏‌ ابو القاسم، حسين بن روح تقاضا كرد تا از محضر حضرت‏ بقية الله عجل الله تعالى فرجه بخواهد براى او دعا كند تا خداوند اولاد صالح و فقيه به او عطا نمايد.
 پس از گذشت مدتى از ناحيه آن حضرت اين گونه جواب رسيد:« تو از اين همسرت صاحب فرزند نخواهى شد؛ ولى به زودى كنيزى ديلميه نصيب تو مى‏شود كه از او داراى دو پسر فقيه خواهى گشت.»

شيخ صدوق نيز، جريان ولادت خود را كه با تقاضاى كتبى پدرش از محضرامام زمان عجل الله تعالى فرجه و دعاى آن حضرت بوده، در كتاب‏ كمال الدين به صورت حديث آورده و مى‏افزايد:
 هرگاه ابو جعفر محمد بن على الاسود مرا مى‏ديد كه براى فرا گرفتن علم و دانش به محضر استاد مى‏روم به من مى‏فرمود:« اين ميل و اشتياق به علم و دانش كه در تو وجود دارد مايه شگفتى نيست؛ زيرا تو به دعاى امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف متولد شده‌‏اى.
خاندان‏
 پدر بزرگوارش، على بن حسين بن بابويه قمى، از برجسته‏‌ترين علما و فقهاى بزرگ زمان خود بود. در آن روزگار، با آنكه عالمان و محدثان بسيارى در قم مى‏زيستند، پرچم هدايت و مرجعيت فتوا بر دوش اين عالم عابد و محدث زاهد و صاحب كرامات، يعنى على بن بابويه( پدر شيخ صدوق) بوده است.
 او دكه‏‌اى كوچك در بازار قم داشت كه از راه كسب و تجارت و در نهايت زهد و عفاف، امرار معاش مى‏كرد و ساعاتى از روز را نيز در منزل خود به تدريس و تبليغ احكام و نقل روايات مى‏پرداخت.
شخصيت علمى‏
 شيخ صدوق از بزرگترين شخصيت‏هاى جهان اسلام و از برجسته‏‌ترين چهره‏‌هاى درخشان علم و فضيلت است.
 او كه نزديك به عصرائمه عليهم السلام مى‏زيست، با جمع‏‌آورى روايات‏‌اهل بيت عليهم السلام و تاليف كتاب‏هاى نفيس و با ارزش، خدمات ارزنده و كم‏نظيرى به اسلام و تشيع كرد.
 شيخ صدوق بيش از بيست سال از دوران پر بركت حيات پدر را درك كرد و در اين مدت از محضر پدر و ساير علماى قم كسب علم و حكمت كرد.
 او در سن 22 يا 23 سالگى بود كه پدر بزرگوارش دار فانى را وداع كرد. از آن پس وظيفه سنگين نشر احاديث‏آل محمد صلى الله عليهم اجمعين و هدايت امت به عهده وى قرار گرفت و دوران جديدى از زندگى او آغاز گرديد.
سخن بزرگان‏
شيخ طوسى در معرفى شيخ صدوق مى‏گويد:« او دانشمندى جليل القدر و حافظ احاديث بود. از احوال رجال، كاملا آگاه و در سلسله احاديث، نقادى عالى مقام به شمار مى‏آمد. بين بزرگان قم، از نظر حفظ احاديث و كثرت معلومات مانند نداشت و در حدود سيصد اثر تاليفى از خود به يادگار گذاشته است.»رجالى كبير، نجاشى، چنين مى‏نويسد:« ابو جعفر( شيخ صدوق) ساكن رى، فقيه و چهره برجسته شيعه در خراسان است، او به بغداد نيز وارد شد و با اين كه در سن جوانى بود همه بزرگان شيعه از او استماع حديث مى‏كردند.»علامه بحرانى مى‏گويد:« جمعى از اصحاب ما، از جمله علامه در« مختلف»، شهيد در« شرح ارشاد» و سيد محقق داماد، روايات مرسله صدوق را صحيح مى‏دانند و به آنها عمل مى كنند؛ زيرا همان گونه كه روايات مرسله ابن ابى عمير پذيرفته شده، روايات مرسله صدوق هم مورد قبول واقع شده است.»
اساتيد
 1- پدر بزرگوارش على بن حسين بن موسى بن بابويه قمى 2- محمد بن حسن بن احمد بن وليد 3- حمزة بن محمد بن احمد بن جعفر بن محمد بن زيد بن‏على عليه السلام 4- ابو الحسن، محمد بن قاسم 5- ابو محمد، قاسم بن محمد استرآبادى 6- ابو محمد، عبدوس بن على بن عباس گرگانى 7- محمد بن على استرآبادى‏
شاگردان‏
 1- برادرش حسين بن على بن موسى بن بابويه قمى 2- شيخ مفيد 3- شيخ ثقة الدين حسن بن حسين بن على بن موسى بن بابويه، برادرزاده صدوق 4- على بن احمد بن عباس، پدر شيخ نجاشى 5- ابو القاسم، على بن محمد بن على خزاز 6- ابن غضائرى، ابو عبدالله، حسين بن عبيد الله بن ابراهيم 7- شيخ جليل، ابو الحسن، جعفر بن حسين حسكه قمى، استاد شيخ طوسى 8- شيخ ابو جعفر، محمد بن احمد بن عباس بن فاخر دوريستى، معاصر شيخ طوسى 9- ابو زكريا، محمد بن سليمان حمرانى 10- شيخ ابو البركات، على بن حسن خوزى‏
تاليفات‏
 تاليفات فراوان و گوناگون وى در علوم و فنون مختلف اسلامى، هر كدام گوهرى تابناك و گنجينه‏اى پايان ناپذير است كه هم اكنون نيز با گذشت بيش از يك هزار سال از تاريخ تاليف آنها، به جاى فرسودگى و بى‏رونقى، روز به روز بر ارزش و اعتبار آن افزوده شده و جايگاهى بس رفيع و والا يافته‏اند و در صدر قفسه كتابخانه‏ها و در سينه فقها و دانشمندان جاى دارند.
 از جمله تأليفات ايشان است:
 1-من لا يحضره الفقيه

2-مدينة العلم

3-كمال الدين و تمام النعمة

4-التوحيد

5-الخصال

6-معاني الأخبار

7-عيون أخبار الرضا عليه السلام

8-الأمالي

9-المقنع في الفقه

10-الهداية بالخير
وفات‏
 اين عالم بزرگ و آخرين بازمانده خاندان صدوق، پس از عمرى طولانى و پر بركت در سال 381 هجرى ديده از جهان فانى فرو بست و به سراى باقى شتافت.

دسته ها : محدثان
يکشنبه هفدهم 2 1391 17:17

 امام صادق عليه السّلام بر امّ اسحاق (مادر وليد بن صبيح) نظر افكند در حالى كه يكى از دو فرزند خود: محمّد يا اسحاق را زير پستان داشت و فرمود:
او را از يك پستان تنها شير مده بلكه از هر دو پستان او را سير كن يكى بمنزله طعام و ديگرى بمنزله نوشابه باشد.

من لا يحضره الفقيه / ترجمه غفارى، على اكبر ومحمد جواد و بلاغى، صدر، ج‏5، ص: 148

پنج شنبه جهاردهم 2 1391 10:32

رسول خدا صل الله عليه و آله و سلم فرمودند:

هر زنى در خانه شوهر براى اصلاح چيزى را جابجا كند خداى عز و جل به او نظر كند و هر كه خدا به او نظر كند عذابش نكند

ام سلمه عرض كرد مردها همه خوبيها را بردند زن‏هاى بيچاره چه خوبى دارند؟

فرمود آرى

چون زنى آبستن شود

مقام روزه‏ دار و شب زنده‏ دار و مجاهد با خود و مالش را در راه خدا دارد

و چون بزايد

اجرى دارد كه كس عظمت آن را نداند

و چون طفل را شير دهد

بهر مكى ثواب آزاد كردن يك بنده از اولاد اسماعيل دارد                   
و چون از شير دادن فارغ شود

فرشته‏اى پر بر پهلويش زند و گويد كار خود را از سر گير كه آمرزيده شدى.

الأمالي (للصدوق) / ترجمه كمره‏اى، متن، ص: 412

پنج شنبه جهاردهم 2 1391 10:20

حضرت فاطمه سلام الله عليها ميفرمايند :

روي خود را از حقيقت برگردانده ايد ؛ به كجا رو كرده ايد؟

اين در حالي است كه كتاب خدا در ميان شماست.

قران كتابي است كه كلامش آشكار ؛ و دستورش روشن است .

نشانه هاي حقيقت در آن مي درخشد.

باطن قران سپيد و روشن ؛ و فرمان هاي آن واضح و آشكار است.

اما شما به قران پشت كرده ايد!!!!!

آيا مي خواهيد به قران بي اعتنايي كنيد؟!

آيا مي خواهيد با چيزي غير از قران ؛ حقيقت را اثبات كنيد ؟!!!!

چه بد است كه قران را با چيز ديگري عوض كرده ايد!!!!

 

بخش از خطبه گرانقدر حضرت فاطمه سلام الله عليها

سه شنبه دوازدهم 2 1391 22:31

حضرت فاطمه سلام الله عليها مي فرمايند :

خداوند براي سامان يافتن جامعه اطاعت و پيروي از ما اهل بيت را بر همه واجب كرده است و براي در امان ماندن از تفرقه ما را پيشوا و امام قرار داده است .

بخشي از خطبه گرانقدر حضرت فاطمه سلام الله عليها

 

 

دوشنبه یازدهم 2 1391 22:45

پيامبر اكرم صل الله عليه و آله فرمودند :

هركس با غير همسر خويش شوخي و مزاح كند 

به اندازه هر كلمه اي كه در دنيا سخن گفته باشد ، 

خداوند هزار سال او را در زندان دوزخ نگاه خواهد داشت.


ثواب الاعمال ص 283 / وسائل الشيعه ج 20 ص 198

يکشنبه دهم 2 1391 7:38

شوخي با نامحرم ممنوع!
ابوبصير مي گويد: در كوفه براي زني قرآن مي خواندم، يك بار در موردي با او شوخي كردم. بعد از مدّتي خدمت امام باقر (ع) رسيدم، امام مرا مورد مؤاخذه و سرزنش قرار داد و فرمود:

«كسي كه در خلوت مرتكب گناه شود خداوند به او نظر لطف نمي كند، چه سخني به آن زن گفتي؟!»
وي گويد: از شرم و خجلت سر در گريبان افكندم و توبه كردم.
امام باقر (ع) فرمود:«شوخي با زن نامحرم را تكرار نكن.»


بحار الانوار،ج:46،ص:247

يکشنبه دهم 2 1391 7:36

پيامبراكرم (ص) فرمودند:

كسي كه به سخن سخنراني گوش فرا دهد (از روي تسليم و رضا) او را (به نوعي) پرستش كرده است. اگر اين سخنران از سوي خداوند سخن بگويد. شنونده خدا را پرستيده است و اگر از سوي ابليس (شيطان) سخن مي گويد : ابليس را عبادت و بندگي كرده است.

جمعه هشتم 2 1391 12:28
X